2024-06-06 82 瀏覽
星期日踩左一日單車,去到大埔勁肚餓。上網搵到原來大埔超級城都有間滿屋放題,即刻九秒九衝過去開餐。 滿屋之前都係旺角同荃灣分店都食過,食物質素唔錯,款式都好多一樣。大埔分店同樣設有自助區有啤酒、汽水、清酒、冷盤、炸物、甜品等等。另外,刺身、壽司、手卷、串燒、燒物、天婦羅、炸物同其他熟食就用手機掃QR Code落單。 刺身好新鮮,有三文魚、油甘魚、劍魚腩、阿根庭大赤蝦、甜蝦、帶子、赤貝等等。我最鐘意大赤蝦,大大隻啖啖肉,甜蝦就肉質清甜較滑,油甘魚夠晒肥美。另外,鵝肝壽司好香,勁多鵝油係飯面。 熟食方面,牛舌、羊架同燒元貝一定要叫,全部都熱辣辣。 花膠都唔講得笑,大過一隻手掌!甜品方面,雪糕有Movenpick、Häagen-Dazs同其他款式任食。值得一提,呢到大埔分店仲有朱古力噴泉,真係好食又好玩 。

滿屋之前都係旺角同荃灣分店都食過,食物質素唔錯,款式都好多一樣。大埔分店同樣設有自助區有啤酒、汽水、清酒、冷盤、炸物、甜品等等。另外,刺身壽司、手卷、串燒、燒物、天婦羅、炸物同其他熟食就用手機掃QR Code落單。

值得一提,呢到大埔分店仲有朱古力噴泉,真係好食又好玩 。
2024-06-02