2022-06-12 148 瀏覽
大埔墟一直都冇一間有質素嘅甜品店,前排經過清湯腩個位搖身一變成為糖水舖。之前匆匆忙忙買外賣返去食,今日終於有機會坐低慢慢食~樓面都好光猛,好少糖水舖會有卡位坐~環境都好企理乾淨,坐得都好舒服。店員都好熱情有禮貌,令我地對舖頭印象都加左分😗兩個人叫咗兩個甜品share食~🥭楊枝甘露小丸子 $43推介指數: 成碗都好足料,芒果味都好濃郁,唔似係溝芒果雪糕打落去,亦都唔會太死甜!小丸子比較淋身少少,本身自己鍾意食有咬口啲,如果可以硬返少少咁就完美!🧇 草莓窩夫 $55推介指數: 窩夫有驚喜!本身以為係平時食開嗰種窩夫,上菜之後發現原來係牛角包窩夫!食落好酥脆,配搭埋雪糕食,好有驚喜!之前係大埔區都未見到其他舖頭有呢類型嘅窩夫,好值得推介👍🏻 不過水果類窩夫剩係得一塊,如果比較肚餓或者男士們可能就未必夠食啦~整體而言,服務態度環境同甜品質素都唔錯👍🏻雖然新開業,但係甜品種類都有好多款。除咗有傳統嘅中式糖水,亦都有比較新穎嘅西式甜品~之後大埔嘅街坊又可以多一個新嘅選擇啦~
大埔墟一直都冇一間有質素嘅甜品店,
前排經過清湯腩個位搖身一變成為糖水舖。
之前匆匆忙忙買外賣返去食,
今日終於有機會坐低慢慢食~

樓面都好光猛,好少糖水舖會有卡位坐~
環境都好企理乾淨,坐得都好舒服。
店員都好熱情有禮貌,
令我地對舖頭印象都加左分😗

兩個人叫咗兩個甜品share食~

🥭楊枝甘露小丸子 $43
推介指數:

🧇 草莓窩夫 $55
推介指數:

整體而言,服務態度環境同甜品質素都唔錯👍🏻
雖然新開業,但係甜品種類都有好多款。
除咗有傳統嘅中式糖水,亦都有比較新穎嘅西式甜品~
之後大埔嘅街坊又可以多一個新嘅選擇啦~

楊枝甘露小丸子
草莓窩夫