2022-10-26
[大埔]前米芝蓮師傅靚湯餃🥟今日行完山,去左之前朋友介紹的餃子店☁️黐飯朋友提我可以試佢每日限量80件供應的黐飯(2pm-6pm),售完即止。我今日5點幾去到,得最後3件,好彩我可以試到🤤份量大份,一隻手掌咁大,而且第一啖咬落去,已經有肉鬆同榨菜,唔係得d 飯😎,而且味道唔會太鹹。而家已經好難搵到一間好食嘅粢飯。😌黐飯可以跟餐的,$30有一個粢飯和一杯豆漿。☁️招牌蕃茄薯仔魚湯餃🥟黑松露香菇鮮肉餃麻香三朝鮮肉餃講左餃子先如果黑松露愛好者,必試💯,餃子送過嚟嘅時候,已經聞到很香嘅松露味,香氣撲鼻。餃子皮薄餡靚。三色椒包括燈籠椒🫑、彩椒和甜椒。椒味濃得黎,營養價值又高,配合埋麻香,真係無得輸😌。而且無辣味,適合唔食辣,但又想有麻香的人😆👍🏻。輪到蕃茄薯仔魚湯,有家的味道,無咩味精,因為無口渴嘅感覺。值得一試🥰因為舖面得一個人幫手,但個侍應好幫手,有客人問有冇得借叉電,他即刻幫客人安排掉位和安排插頭。另外,又有一個客人落完單之後想更改,他都一一答應,廚房問他,多左的餃點算,他笑住答他要左佢。😂今次我有外賣韭菜生餃返屋企試下。如果放人冰箱,可存放一星期🤗,試左味之後,再share 俾大家知。😚而家
今日行完山,去左之前朋友介紹的餃子店
☁️黐飯
黐飯可以跟餐的,$30有一個粢飯和一杯豆漿。
☁️招牌蕃茄薯仔魚湯餃🥟
黑松露香菇鮮肉餃
麻香三朝鮮肉餃
講左餃子先
而家慶祝新店開張,如果叫餃子的話,會送飲品一杯。