2022-11-27
🥟🥟逸東餃子🥢🍙餃子王既我又去試新餃子店❤️鬼叫我咁中意食,就想咩都去叫下😆今日食呢間係大埔店,近近地散步行下過黎食埋野岩哂👍🔸雙拼魚湯餃 十隻 (麻香三椒鮮肉餃 + 韮菜鮮肉餃) $50 - 見到麻香三椒呢個名已經覺得吸引!然後都要叫埋韮菜呢啲餃子經典試一試☺️先講三椒餃,幾特別係甜甜地,少少辣既,但麻香幾惹味。韮菜入面食到有薑味,都幾正氣!味道都唔錯!魚湯無味精👍🔸粢飯 $22 - 只係下午2:00- 6:00 供應,我地三點幾黎仲有得食😊脆油炸鬼,榨菜,肉鬆有齊,糯米煙韌。味道幾好。我怕啲好濕既粢飯,呢個完全乾爽,包裝紙仲好可愛添!🔸黑松露香菇鮮肉煎餃 六隻 $60- 呢個味道係少見之餘味道都出色,建議大家可以叫黎試下。黑松露味本身同香菇好夾,加埋鮮肉煎得十分香!🔸小食 - 鮑汁豬手 $24 - 豬手無炆到腍哂,仲好有咬口,鮑汁濃郁,豬手入味,一碟有三隻,都幾抵食!餐廳下午茶都好旺場,場內仲有佢地可愛既白雪pattern, 可見大埔人都多黎食,街坊店之選!餃子我中意食之餘,我都會睇埋佢既包法,呢度餃子摺得好細緻 皮不厚,有心機,另外原來佢地仲有北角新店,大家可以港島都食到了