2024-12-22
💙大埔OX Steak Loung🌹🌹浪漫英倫風🇬🇧高級特色扒房西餐廳🍽️🍷🍷💞話說媽咪好耐冇係香港過聖誕🎄🎅今次帶距黎到大埔呢間充滿異域風情的藍色餐廳🇬🇧💙裝修非常有格調✨藍金搭配好sharp醒💫💫金牛角做牆飾,藍色主調配襯啡紅色弧形梳化,掛滿聖誕裝飾🎉中間擺放聖誕樹更添節日氣氛🎄🎄我哋食咗一個Tasting Menu($598)以及Set Dinner Menu($398)高性價比選擇👍🏻👍🏻🥗自家製生牛肉他他🤎脂肪少而且無筋,口感綿密健康之選,做為前菜最適合不過😋🍄牛肝菌野菌忌廉湯🍄🟫牛肝菌味道好濃郁,每一啖都充滿大大粒野菌令到口感十足,有飽腹感☺️🥖自家製牛骨髓牛油包🥨麵包口感鬆軟中間有紅莓粒,側邊用牛骨裝著D牛骨髓牛油🧈好香滑好有特色🌟黑松露鵝肝威靈頓牛柳(8oz)🥩果然係招牌必點菜✅口感層次都相當豐富😋金黃色外層酥皮好香脆中層鵝肝包住整舊牛柳,吸飽鵝肝的香油味,外脆內軟每一口都好爆炸💥💥🌟香煎比目魚配檸檬牛油汁🍥🍋比目魚煎得啱啱好👍🏻外脆內軟~好欣賞個魚皮煎得好脆咬落仲有聲~🤭魚肉好嫩滑好Juicy✨焗蒜頭亦都好軟腍入味🙌🏻🙌🏻🍫比利時朱古力心太軟🍧甜品都係自家製仲會定時轉款
🥗自家製生牛肉他他🤎
脂肪少而且無筋,口感綿密健康之選,做為前菜最適合不過😋
🍄牛肝菌野菌忌廉湯🍄🟫
🥖自家製牛骨髓牛油包🥨
🌟黑松露鵝肝威靈頓牛柳(8oz)🥩
🌟香煎比目魚配檸檬牛油汁🍥🍋
🍫比利時朱古力心太軟🍧
甜品都係自家製仲會定時轉款🤗除咗心太軟亦有栗子Tiramisu相當吸引👻甜品碟仲用咖啡粉做咗餐廳名OX嘅logo🫶🏻好有心意🫶🏻
📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
#西餐廳 #牛扒 #foodie #高質 #大埔 #大埔美食 #香港美食 #抵食 #扒房 #人氣 #斧頭扒 #氛圍感餐廳 #香港 #Kol #ootd #拍照 #香港好去處