2022-06-08 28 瀏覽
聽講呢間台灣野新開無耐,店面木系裝修,好似幾文青feel即管入去試一試。入面唔算大,但枱與枱之間保持距離,唔算迫,坐得舒服!環境唔錯,可以打吓卡落完單,飲品首先到杯「招牌水果茶」超級大杯仲好有heart將多種水果切粒,有西柚、菠蘿、檸檬、百香果…茶味濃淡適中,口感豐富,淨飲都飽飽地另外果杯「金沙抹茶奶泡」,個賣相都唔錯,但唔係我杯茶囉!😏食台灣菜,「鹽酥雞」真係每次必點架啦!呢度嘅都值得一食,雞肉大大舊,夠滑,外皮炸粉夠薄,香口仲有個柚子醬汁比你點,好夾!主食叫咗「蟹肉金絲新竹炒米粉」&「酥香排骨飯」。米粉特別在用蛋黃撈過,呈現金黃色,好靚味道就偏淡少少,有辣椒醬提供可自行調味!排骨飯舊排骨好有台灣街頭小食feel,炸得幾香脆! 特別欣賞佢個配菜係 迷你滷水豆腐一碟,我好中意!
聽講呢間台灣野新開無耐,店面木系裝修,好似幾文青feel

落完單,飲品首先到
杯「招牌水果茶」超級大杯

另外果杯「金沙抹茶奶泡」,個賣相都唔錯,但唔係我杯茶囉!😏

仲有個柚子醬汁比你點,好夾!

味道就偏淡少少,有辣椒醬提供可自行調味!

• 鹽酥雞
  • 木玥招牌水果茶