2022-12-21 389 瀏覽
當日早左放工又凍凍地就想食一碗熱辣辣既米線🍜朋友推介一間係關注組bookmark左好耐既小店。由於時間尚早大概18:30入座唔需要等位,但走既時候大概19:15已經有一條長長人龍講返食物先,兩個人叫左兩碗米線、一份小食1. 招牌腩肉魚腐米線 (酸辣湯底微辣)腩肉份量沒在客氣,超多份量,食到最後米線食哂啲腩肉都仲有剩😆美中不足係雖然係腩肉預左肥,但當天既腩同肉既比較係肥膏較多,所以食到後期有少少"漏"既感覺。湯底係重口味之選,對於凍凍既天氣反而岩岩好,米線上枱到食完都仲出緊煙,離開成身暖笠笠~米線本身口感唔會偏硬或淋,亦不是幼身米線,整體配合得宜對於平時食開3小辣,微辣略嫌唔夠,所以枱面既辣油引起左我既注意,辣油係花椒油做底,加入米線當中不會太辣但味道豐富左,大家不妨可以加少少2. 秘製金沙骨(椒鹽)一上枱見到個份量已經覺得唔係小食,應該叫做小菜,因為舊舊都好大舊,仲足足有6舊。唔好以為叫金沙骨就只有骨,每舊都係啖啖肉,炸得好脆同juice,所以上枱時唔好急住食,會"辣"親條脷(唔好問我點解會知🫠)整體成餐飯都好好食,只係硬件上位置較少同偏迫,但絕對唔影響我再enocre!!
當日早左放工又凍凍地就想食一碗熱辣辣既米線🍜
朋友推介一間係關注組bookmark左好耐既小店。
講返食物先,兩個人叫左兩碗米線、一份小食
1. 招牌腩肉魚腐米線 (酸辣湯底微辣)
米線本身口感唔會偏硬或淋,亦不是幼身米線,整體配合得宜
招牌腩肉魚腐米線

2. 秘製金沙骨(椒鹽)
秘製金沙骨(椒鹽)

2022-12-15
招牌腩肉魚腐米線
秘製金沙骨(椒鹽)