2020-08-11 378 瀏覽
去開九展入貨,順便去2樓食埋飯先返屋企。因為仲係疫情關係,所以只可以兩個人一張枱,好彩地方夠大,唔會太擔心。我自己揀左個白汁芝士磨菇飯,老公就揀左海南雞飯。俾完錢收銀姐姐即刻派左搓手液、消毒紙巾同埋口罩套,好細心!首先講吓個海南雞飯,啲雞好滑,雞皮係深黃色,好香雞味,差不多啖啖肉,有9分👍🏻而個油飯超大碗,男士就夠但對女士就太多,佢滲滿香油味但唔會覺得膩。三款醬料都好,尤其係薑蓉😋個湯就正常例湯。整體都值呢個價($68)而個白汁芝士雞扒飯真係超大碗,個炒飯底炒得好爽口,上面就鋪住層厚厚嘅芝士白汁,好rich! 個雞扒望落去好似燶咗少少,但實質上肉質都非常嫩滑,而且好大塊。最得意係個伴菜菠蘿加中間一粒茄子,呢兩樣絶對可以令人開胃醒神😉 最可惜嘅係蘑菇少得滯,好難先搵到兩三粒😅

2020-08-09