2018-08-26
今日好想韓燒,但又唔想食放題,找到近近地沙田呢間燒肉。本想食生牛肉,點知冇貨,真是有小小失望。但揭到餐牌最後一版,有醬油蟹,當堂精神為之一震,仲開心既係,店員介紹我買韓國月餅,月餅對我就唔多吸引,不過他背後既一份優惠券,速使我買左盒月餅喇 ! 點解? 因蟹就平$100, 送兩碟肉,梳打買1送1,所以大媽貪心既精神又上身了。 😂其實四個人,係食唔到咁多野。牛小排賣相ok, 不過真的冇咩肉味;牛胸肉,有味,但可能我們成日較個火,所以係韌到咬唔到。雞味就好少少la ! 但由於太大舊,所以等得肉熟,皮又燶了,原來燒肉,都係一門學問,屋企煮得唔好,出到外面都唔會燒好。醬油蟹好明顯係真空包裝個d, 食過三清洞大瓦房,你唔會鐘意食。但話到最尾,其實檯上有3碟野,加2杯飲品都係送,所以都是好抵的。(溫馨提示: 睇完唔同意,可以以後唔再睇,但請尊重地留言 )