見大家都話驚喜西餐 我都嚟試吓繁華嘅將軍澳站出站後行幾分鐘就到坑口村行到坑口村村口感覺好似入咗西貢咁 旺中帶靜 令人放鬆呢間西餐FIKA 係村口遠遠已經望到佢嘅招牌 19:30到店幾乎滿座 我哋入座後更係剩返一張檯🌮牛油果蟹肉脆餅 ($88)麵包烘得香脆 蟹肉鹹香伴入牛油果蓉令其更細滑 食落有清爽粒粒感覺似係青瓜粒(唔知係唔係) 味道香滑得嚟又清新🌿 🍝FIKA自家製雙層煙腩肉卡邦尼意粉 ($168)呢個超驚喜超好味阿🤩👍🏻老闆話呢個100%客人鐘意燒腩肉比平時燒味檔嘅更加鹹香 因為切得細細粒 所以鹹香味係突出得嚟又唔會OVER咗 好似感覺到夠燒腩肉識得自己企出嚟表達自己嘅存在咁!如果話支竹火腩飯係男人的浪漫 咁呢個就係有靈魂嘅意粉當然佢個根基都做得好好 卡邦尼醬夠香濃 大菇菌巴馬臣芝士碎同蛋黃全部都配合得好好先會令到呢個意粉咁驚喜咁印象深刻🐷FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭配日本甜薯 ($298)黑毛豬味道比較厚身D 七成熟咬落爽口配芝士焗啡菇 京蔥同超甜嘅日本烤甜薯 一邊食個豬一邊種係度探討回味緊個意粉🥧招牌Apple Crumble ($88)蘋果同玉桂係PERFECT MATCH
見大家都話驚喜西餐 我都嚟試吓
繁華嘅將軍澳站出站後行幾分鐘就到坑口村
行到坑口村村口感覺好似入咗西貢咁 旺中帶靜 令人放鬆
呢間西餐FIKA 係村口遠遠已經望到佢嘅招牌
19:30到店幾乎滿座 我哋入座後更係剩返一張檯

🌮牛油果蟹肉脆餅 ($88)

🍝FIKA自家製雙層煙腩肉卡邦尼意粉 ($168)
呢個超驚喜超好味阿🤩👍🏻老闆話呢個100%客人鐘意
好似感覺到夠燒腩肉識得自己企出嚟表達自己嘅存在咁!
如果話支竹火腩飯係男人的浪漫 咁呢個就係有靈魂嘅意粉
當然佢個根基都做得好好 卡邦尼醬夠香濃

🐷FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭配日本甜薯 ($298)
黑毛豬味道比較厚身D 七成熟咬落爽口
配芝士焗啡菇 京蔥同超甜嘅日本烤甜薯
一邊食個豬一邊種係度探討回味緊個意粉

🥧招牌Apple Crumble ($88)
蘋果同玉桂係PERFECT MATCH 一上檯已經聞到玉桂嘅香
老闆話如果鐘意玉桂味嘅朋友 可以提前預定 可以order做3倍玉桂味嘅Apple Crumble👍🏻

雖然店鋪唔算大 但氣氛服務都好好
重點係大家嘅食評都好艺實 呢餐真係比較驚喜同滿足👍🏻