2021-11-29
天氣涼涼地,最適合放風箏、踏單車、BBQ,今日我地去完大尾篤放風箏,我地就去巴希雅BBQ,好彩一早預約,超級多人排隊。價錢只係成人$198,小童$128,開爐費$50,任食3小時,包兩罐飲品,最緊要已經一串串串好,爐上已經有鐵絲網,一放上網就燒得,小朋友都可以幫手轉下食物,好玩又好食。食物種類都好多,有原條茄子、菇類、粟米、蕃茄、菜類、丸類、肉類、海鮮類、蒜蓉包,食物refill 得好快,而且仲有小食,有燒賣、魚蛋可以食住先。肉類醃得好入味,其中金莎骨、叉燒、雞翼、雞扒都好入味,另外丸類都有台灣黑椒腸、芝士丸,墨魚丸、牛丸等等,最有驚喜係牛丸,好多汁,唔會硬淨淨,整體食物質素高質另外餐廳會送上每枱一份青口、蝦、蒜蓉牛油金菇、菠蘿、香蕉。蒜蓉牛油燒完好香,牛油蒜蓉味勁濃、另外燒菠蘿,爆多汁,最正就係燒完香蕉可以叫佢地加朱古力醬,最飯後甜品
另外餐廳會送上每枱一份青口、蝦、蒜蓉牛油金菇、菠蘿、香蕉。