餐廳: 元気寿司 (健威坊)
資訊:

2009-01-26 16 瀏覽
年初一想食日本野,點知小舖頭全部休息,唯有去連鎖店啦!之前一直都有去呢間元氣食,知道一定有質素保證uncle請客,大家都很不客氣的點了很多東西,食得很飽飽,完全不像平時般就住就住食,感覺特別滿足!蒸鰻魚壽司($16):新推介,原來係一盅迷你鰻魚飯,有四片鰻魚鋪滿飯面,賣相已經令人嘩一聲,肥美的鰻魚加上熱辣辣的飯,非常好味!一人一盅食得很有滿足感!波士頓卷:鐘意佢包住cream cheese,好味又唔漏海膽壽司:我唔太鐘意,覺得太腥~辣味三文魚:uncle話只係得少少辣味,其實就係三文魚沙律,不過幾好味~甜蛋:無和花亭咁讚,但係水準穩定,每次黎都會食~炸蝦卷:新鮮即炸,夠晒脆!炸軟瞉蟹卷:好脆好好味!元氣卷:其實係三文魚卷,個人覺得口感比三文魚壽司豐富有層次感,好味道!三文魚壽司:都係咁啦,好味而唔會太突出~吞拿魚壽司:唔會太差,正常味道~加州卷:無食過,但係咁快清碟,應該都好味~三文魚刺身:今日又覺得幾大件幾肥美喎炸蟹小食:我無食,但係佢地追加左一份,立即清碟,睇黎都唔錯自己個人覺得元氣的卷物普遍比壽司好味~服務生態度很好,見我地一家人就推薦我地坐包廂位,問佢有咩好食又反應敏捷咁回應,
波士頓卷:鐘意佢包住cream cheese,好味又唔漏

海膽壽司:我唔太鐘意,覺得太腥~
甜蛋:無和花亭咁讚,但係水準穩定,每次黎都會食~
炸蝦卷:新鮮即炸,夠晒脆!
炸軟瞉蟹卷:好脆好好味!
三文魚壽司:都係咁啦,好味而唔會太突出~
吞拿魚壽司:唔會太差,正常味道~
加州卷:無食過,但係咁快清碟,應該都好味~
三文魚刺身:今日又覺得幾大件幾肥美喎

炸蟹小食:我無食,但係佢地追加左一份,立即清碟,睇黎都唔錯

自己個人覺得元氣的卷物普遍比壽司好味~
服務生態度很好,見我地一家人就推薦我地坐包廂位,問佢有咩好食又反應敏捷咁回應,漏了一份波士頓卷都立即道歉好快整一份過黎,非常抵讚呢!
  • 炸軟瞉蟹卷,蒸鰻魚壽司,元氣卷,炸蝦卷