2021-11-29
每次同屋企人出街食飯總係離不開將軍澳😆今次又帶左佢地黎食聖誕Menu,見到外賣同堂食set有啲唔同,不過我喜歡堂食多啲。《Camembert 燉牛肉薄餅 $188》第一次試呢款Pizza,Camembert Cheese同燉牛肉做主打,配料有羽衣甘藍同甜椒,配搭紅莓洋蔥醬。味道幾有新鮮感,一黎比較少食到牛肉的Pizza,二黎香甜的醬汁令到整體感覺好Juicy同Fruity,係一個幾有趣的組合。《鼠尾草牛油黑蒜蝦肉意粉 $168》鼠尾草牛油加上黑蒜醬,柔和的香草風味令味道更加有層次,意粉用上spaghetti再加入口感幼滑的忌廉和帶有辛辣感的紅辣椒絲,口味好豐富。大蝦爽口彈牙,鍾意微辣忌廉意粉的人不要錯過~《番茄香草烤雞焗糙米飯 $178》呢個烤雞焗飯係意想不到咁好食!!上面鋪滿Parmesan Cheese,金黃的香草烤雞肉質嫩滑,調味好足夠,個飯加入紅洋蔥、蘑菇粒同香料,整體感覺係香得黎好好食,而且我中意係用鐵板上,keep到個溫度,隔耐左都仲食到軟綿綿的芝士。《麵包球聖誕樹🍞🎄 $72》聖誕樹造型的麵包球,賣相有創意得黎有啲搞笑🤣鋪上辣肉腸、Mozzarella & Parmesa
《Camembert 燉牛肉薄餅 $188》
《鼠尾草牛油黑蒜蝦肉意粉 $168》
《番茄香草烤雞焗糙米飯 $178》
《麵包球聖誕樹🍞🎄 $72》
聖誕樹造型的麵包球,賣相有創意得黎有啲搞笑🤣鋪上辣肉腸、Mozzarella & Parmesan Cheese,麵包質感一如以往的軟熟,配搭羅勒香草、蕃茄香草醬,又係另一番感覺,兩款醬相比,我會比較鍾意蕃茄,加埋有少少蒜香味幾唔錯。
《雜莓果醬Parfait $68》
成個Parfait組合超豐富!2個人share岩岩好~有雜莓果醬、黑莓、Granola、薑餅人、焗麵包球,仲有一球Movenpick Vanilla雪糕,酸酸甜甜好開胃!最上鋪滿香滑的忌廉,中間有雪糕,最底係雜莓果醬配Granola,味道層次好豐富。