2021-10-28 721 瀏覽
唔好以為我成日去cafe,又鍾意四圍打卡係個大眾港女,其實骨子裡,不知幾喜歡食大排檔,老麥同KFC! 今次要介紹嘅係位於上水石湖街市嘅新記,🛗上扶手電梯右手邊直行第二間就搵到。點解我會特登介紹係因為我幫襯咗好多年,佢嘅燒味都一成不變都係大大件,大大碟🍚🥩🥓!套餐分碗價 同 碟頭價,單雙拼同價,一般叫碗嘅份量已經好足夠!因為套餐包咗一份飯,一大碟肉之餘,仲有一大碗湯🍵!如果你係食肉獸就好啱你~如果同我一樣細食嘅,可以叫一碗價錢兩份share~哩次就叫咗🐷叉燒燒肉飯 (啖啖肉推介) 同🐔叉燒油雞飯。雖然叉燒有時都係撞手神,但就算比全瘦都唔柴。雞類嘅同其他燒味舖一樣,都係要睇下斬中咩位比你,想唔中伏可以補少少錢order 雞脾。套餐跟大大兜時令老火湯🍵,今日去食就係眉豆花生煲雞腳,好足料,好夠味,仲一啲都唔味精!😋假若你路過或者剛剛搬入上水,不妨試下喇!💁🏻‍♀️

假若你路過或者剛剛搬入上水,不妨試下喇!💁🏻‍♀️
叉燒燒肉飯
叉燒
叉燒油雞飯
眉豆花生煲雞腳
苦瓜黃豆薏米煲排骨
2021-10-26
$37 (早餐)
叉燒燒肉飯
叉燒