2023-05-01
星期六去尖沙咀搵食,都估計會好難搵位。朋友話想食中菜啦,搵搵搵,緊係食啲大排檔野啦!去到,7點多,而家見到好多人排緊隊,心諗,冇半個鐘都搞唔掂!由於我兩個人啦,大概等左10-15分鐘,好快手就到我啦!入到去睇下食咩好,見到咁大頁講 鬼馬油炸鬼即點啦!鬼馬油炸鬼 $98鬼馬油炸鬼,一共有 舊,連埋甜酸汁。食落去,外脆內軟,內面釀左好豐厚嘅墨魚滑。啲墨魚滑食落去好似芋頭蓉咁樣,好易咬呀。配埋外面嘅脆漿,一開始好好味,加埋啲甜酸汁,會令到你覺得冇咁肥膩。但食左好幾舊,覺得澱粉質好重,越食越飽,最後冇叫到飯食!另外,見到人食尖椒,好似好正 立即點左豉蒜虎皮尖椒 $75一碟都係尖椒,仲加埋啲豆豉、蒜頭🧄去炒,送過黎已經好香!食落去,嘩,好有鑊氣,啲尖椒好爽,淡淡都係豆豉味,好岩配飯,飲啤酒食。推介呀👍👍👍👍👍咸魚炒通菜煲 好多菜莖呀,原來啲菜葉係晒底。食落去咸香味都有啲啲嘅,但唔太濃郁。正正常常嘅菜味,一般水平啦!
朋友話想食中菜啦,搵搵搵,緊係食啲大排檔野啦!
入到去睇下食咩好,見到咁大頁講 鬼馬油炸鬼即點啦!
鬼馬油炸鬼 $98
鬼馬油炸鬼,一共有 舊,連埋甜酸汁。
但食左好幾舊,覺得澱粉質好重,越食越飽,最後冇叫到飯食!
另外,見到人食尖椒,好似好正 立即點左
豉蒜虎皮尖椒 $75
推介呀👍👍👍👍👍
咸魚炒通菜煲
好多菜莖呀,原來啲菜葉係晒底。
食落去咸香味都有啲啲嘅,但唔太濃郁。
正正常常嘅菜味,一般水平啦!