2022-04-19
每逢放長假都見到呢間小食店 - 粉果佬 大排長龍,究竟佢有乜嘢吸引之處?吸引咗我去試吓。呢度嘅餐牌只有幾款小食,包括有魚肉燒賣、家鄉粉果、咖喱魚蛋、生菜魚肉、碗仔翅及碗仔翅魚肉六款美食。由於係婆婆同埋伯伯去售賣,所以效率比較遜色,最後大約排咗15分鐘先買到,最後買咗 $10 五粒魚肉燒賣、$10 八粒咖喱魚蛋及一碗生菜魚肉。呢度嘅魚肉燒賣係人手製造,難怪同平時食嗰啲好唔同,質感比較實比較粉,冇乜驚喜,不過勝在佢哋辣椒夠香,可以補救返。魚蛋就間間差不多,都算爽口彈牙,而且咖喱味都頗為濃郁,不過如果小朋友食就比較辣咗少少。另外生菜魚肉中的生菜好爽口,不過魚肉碌得唔夠淋,所以都係質感比較實,個湯清清地都幾鮮甜。#地道小食 #小店 #粉果佬 大埔安慈路4號昌運中心地下32號舖
#地道小食 #小店 #粉果佬
大埔安慈路4號昌運中心地下32號舖