2024-10-02
平時去開尖沙咀經過厚福街都知道有好多好嘢食,最近有朋友生日,佢話H8樓上有間西餐好正,結果一試難忘,好難想像人均$500可以食到咁高質素❤️🔥❤️🔥我哋未叫嘢食就已經上咗餐包,兩款包都係酒店及嘅水準,好鬆軟,再配埋牛油同果醬,簡直想encore。前菜揀咗自家製豬手凍沙律伴話梅芥末汁($128)同埋傳統法式生生肉他他($148)。個豬手份量大到嚇親,沙律菜好爽口,個汁酸酸may may幾好好食。牛肉他他配埋隻蛋食好match,配包一齊食Perfect!Main就order咗加拿大豬鞍扒($268)同埋牛肝菌露筍意大利飯($208)。豬鞍煎得好腍,最欣賞佢連啲配菜同埋薯蓉都整得好出色,清晒碟!至於個意大利飯都好香口,上面仲有大量芝士,好邪惡啊!最後梗係要嗌返個甜品,我哋揀咗伯爵茶奶凍($48)同埋朱古力香蕉金寶($68), earl grey味超濃仲配咗啲玫瑰花瓣,個奶凍入口好順滑,食到停唔到口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另外我哋嘢飲叫咗凍開心果咖啡($46)同埋香橙乳酸梳打($42),開心果味超濃,每啖都飲到,係我暫時喺香港飲過最好飲嘅開心果咖啡😝