餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

芝士菠菜Palak Paneer (88hkd)同行嘅素食朋友大推呢個,菠菜打成蓉,入面撈埋香料同洋蔥碎🧅增加口感,食落完全無草青味,而且唔太heavy,可以balance番其他菜式比較重口味嘅醬汁,芝士波波都幾重奶味👍🏻牛油烤雞Butter Chicken (108hkd)份量都幾多,雞肉大大塊,而且都幾多,肉唔會乾柴,而且幾入味,加上係唔辣,可以話係逢去食印度菜🇮🇳必點😎牛油🧈/蒜蓉🧄烤餅Butter Nun(28hkd)值得一提嘅係佢同我平時食嘅nun比較唔油,食落比較乾爽,fit哂怕油怕肥嘅我😂無咁有罪惡感,而且牛油味都好香🧈青檸🍋梳打Lime Soda(38hkd)用鮮青檸打成汁再加入糖漿同有氣水,幾fresh,酸味唔會太過分,相當解膩消滯🥰芒果🥭奶昔Mango Lassi (38hkd)平時我好少主動叫,因為怕會好甜,呢個又出奇地唔會好甜,無好膩嘅感覺,而且芒果🥭味好香😍#foodiblum東南亞
芝士菠菜Palak Paneer (88hkd)
Palak Paneer

牛油烤雞Butter Chicken (108hkd)
Butter  Chicken

牛油🧈/蒜蓉🧄烤餅Butter Nun(28hkd)
Garlic  Nun

青檸🍋梳打Lime Soda(38hkd)
青檸梳打

芒果🥭奶昔Mango Lassi (38hkd)

#foodiblum東南亞

2023-02-03