2024-03-12
上星期出尖沙咀行街 心郁郁想食越南野😆 就諗起The One有一間成日經過但從來都無食過既「Le Viet」🇻🇳到最後都系俾佢門口貼住既promotion吸引左入去🫣海鮮帽子酸辣鍋 $298無錯我就俾佢呢樣野吸引左🤩 點解叫帽子呢? 因為佢就好似一頂反轉左既帽 然後再將所有食物同湯底都放哂系呢頂帽入面🎩 以越南酸辣湯做湯底 淨湯底都酸酸辣辣勁開胃又惹味🍲 而配菜都有好多款式 有大頭蝦🦐 扇貝 貴妃蚌🐚 魷魚🦑 吾同既海鮮 再配搭多款蔬菜🥬 所有海鮮都大份又新鮮 滾完海鮮後湯底更鮮甜😋原價$380 而家做緊推廣價$298📣 真系超抵啊❗越南咖哩軟殼蟹鍋 (配法包) $138黃咖哩用煲仔上 用慢火warm住keep住個溫度🍛 入面有 洋蔥 彩椒同薯仔 咖喱味道好香 少辣中帶有微微既甜味😆 而軟殼蟹另上 經過油炸後 外脆內軟 另外配上既法包大大條 兩樣點住咖哩食 好好味😋特別火車頭河粉 $88越南河粉既代表😌 湯底口味清爽 用上豬腳 牛肚 牛丸 牛肉配合而成既越南河粉🍜 配料非常豐富十足咸魚炒芥蘭 $74芥蘭爽脆鮮甜 無苦澀味🥬 加上咸魚後 咸咸香香好滋味🤤另上餐廳除左有 正宗既越南飲品外
到最後都系俾佢門口貼住既promotion吸引左入去🫣
海鮮帽子酸辣鍋 $298