2016-10-06 654 瀏覽
天氣開始涼,胃口又會特別好。今次同朋友仔到尖沙咀覓食去,上次行過呢頭記得開左間放題,就去試下先。每次食串燒都必點既牛舌,加埋黑椒碎一齊去燒,好香口。不過如果可以厚切DD就好啦。蟹籽沙律下面一大堆青瓜絲,再加沙律醬,上面配一堆蟹籽。將佢地撈埋晒一齊,蟹籽脆卜卜連埋爽口青瓜絲,口感夠哂清新。黎到食放題又點會唔叫刺身,款式都算多,每樣叫少少試下先。其中最欣賞既係帶子,唔會孤寒切到好薄,而且食落都幾新鮮。另外仲叫左甜蝦、玉子、鮑片、北寄貝等等,整體黎講都唔錯。我唔太好鰻魚,朋友仔叫黎自己食,份量一個人岩岩好,配埋燒汁一齊燒,佢話好正呀!飲品都值得一讚,款式都算幾多,汽水同啤酒任飲,爽呀!不過好似唔多覺有甜品、雪糕個D,有埋就perfect 啦!
2016-10-04