2023-01-28 1917 瀏覽
過年屋企人唔想煮飯想出去,特登揀左間冇限時任食雞煲打邊爐放題,可以坐足成個晏晝,成家人聚埋一齊傾偈~原來佢哋午市有9折,連紅日都有架(*╹▽╹*)🍽食物收費係成人每位$298加一,首先會上雞煲,食完可以再嗌,之後會上蒸海鮮,如果想encore就要加錢最追加,之後就係打邊爐,當中牛肉豬肉同火鍋配料都係任食✨雞煲可以揀辣度,我哋揀左BB辣,雖然唔係好食得辣,但雞煲點都要有少少辣先夠惹味!雞煲係要自己炒嘅,店員會教每2分鐘翻炒一下,8分鐘之後就食得。一打開蓋香氣撲鼻,雞件都算大舊,唔會得啲骨或者碎濕濕,肉味都預左欠奉,不過食得雞煲都係食醬爆個種惹味~ 之後encore左一次,依然keep到水準唔會hea你✨食完雞煲就食蒸海鮮,海鮮有6款每人一件,分別有元貝、蜆、鮑魚、蟶子、魚同蝦,簡單用蒜蓉蒸已經可以帶出海鮮本身嘅鮮甜味,食到款款都好新鮮,其中我最中意蟶子,夠大隻肉質又爽同好甜!中間仲有啲烏冬,不過就比較淡左啲✨之後就到打邊爐,湯底有竹絲雞湯同蘿蔔牛腩湯,2個湯底都可以直接飲品嘗吓先,之後先加料落去打邊爐~蘿蔔好清甜,牛腩燉到啲味出晒嚟,成個湯底好清甜,而且胡椒味比較重,我更中意另一個烏雞湯

🍽食物

✨之後就到打邊爐,湯底有竹絲雞湯同蘿蔔牛腩湯,2個湯底都可以直接飲品嘗吓先,之後先加料落去打邊爐~蘿蔔好清甜,牛腩燉到啲味出晒嚟,成個湯底好清甜,而且胡椒味比較重,我更中意另一個烏雞湯,見到成個雞殼已經煲到溶晒,好似屋企煲嘅老火湯咁好足料👍🏻

✨like佢哋嘅FB同IG加留言可以任食牛頸脊同豬梅肉,牛頸脊雖然油花唔算好多,不過牛味好香濃有口感,比起油花多嘅牛肉會冇咁漏可以食多啲🤣至於豬肉都唔錯~

✨佢哋嘅配料一碟碟放晒係雪櫃,想食咩就自己攞唔洗夾,選擇都幾多~ 有魷魚、牛柏葉、各種丸類、蝦滑、蔬菜,有晒標示好清晰,野飲就係隔離嘅雪櫃,選擇都唔少,不過酒精就要另計,另一邊就係醬料區,都有唔少種類提供,可以調較自己中意嘅口味

✨食到最後點可以冇甜品!仲有個椰汁雪燕~為呢餐畫上完美嘅句號🫶🏻

⛩環境
👍🏻自助區雖然唔大,不過都好乾淨企理,佢哋仲有啲outdoor位,坐得都算舒服

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員親切有禮

📝總評 8/10
相比其他好多打邊爐放題普遍都係得90分鐘或者120分鐘,冇限時任食絕對係佢哋嘅一大賣點~食足幾個鐘,唔洗趕頭趕命😂同埋出品都有誠意,唔會因為係放題就用廉價食材hea你,我特別中意佢哋嘅烏雞湯,真係好有屋企老火湯嘅感覺!

👛人均消費 ~$298(另加一服務費)

⏱冇限時