2024-10-25 1049 瀏覽
我今日生日我老公帶我食生日lunch , 我哋食咗一個最貴嘅餐同一個最平嘅餐,然後share嘅食材就可以食到晒所有嘢因為我本身唔係食得太多嘢,所以我又驚食唔晒好浪費。上咗個頭盤已經覺得唔錯,然後再食壽司我又覺得真係好好食其實服務都好好因為每一樣食物服務新都會解釋清楚點樣食先食到原材料嘅味道,所以我就跟住佢哋一道一道菜咁樣食。今次食得好開心我覺得值得推介係因為佢食到好多鮮味,現在秋刀魚當做當然都有食秋刀魚果然真係好肥美。仲有野生鮮魚個味係好新鮮同埋食到好香,左口魚佢有兩個食法,一個就係用酸汁浸住另外一個就幫我燒過嘅皮,然後搭埋一齊上。最尾我好欣賞佢嗰個芝麻朱古力真係做得好好食。。仲有佢嗰個更紙,我之前喺尖沙咀第二間食過係好好痴牙好痴口,所以我發誓以後唔食的經過師傅推介極力鼓勵我食多一次,我真係覺得今次一啲都唔黐牙,而且仲好食。師傅話原來整法唔同,所以個口感都會唔一樣,我以後都唔食麵豉整嘅根子我淨係用醬油浸過嘅根子就唔會咁黐牙啦!今次食呢一個lunch我又可以學到嘢了同埋解釋得咁清楚佢嘅做法🩷仲有啊,一定要飲佢哋自己嗰支清酒釧sake 非常好飲,雖然係$1580一支,但係真係好好飲好香👍
我今日生日
因為我本身唔係食得太多嘢,
所以我又驚食唔晒好浪費。
上咗個頭盤已經覺得唔錯,
然後再食壽司我又覺得真係好好食
其實服務都好好
因為每一樣食物服務新都會解釋清楚點樣食先食到原材料嘅味道,
所以我就跟住佢哋一道一道菜咁樣食。
今次食得好開心
仲有野生鮮魚個味係好新鮮同埋食到好香,左口魚佢有兩個食法,
一個就係用酸汁浸住另外一個就幫我燒過嘅皮,
然後搭埋一齊上。
最尾我好欣賞佢嗰個芝麻朱古力真係做得好好食。。
仲有佢嗰個更紙,
經過師傅推介極力鼓勵我食多一次,
我真係覺得今次一啲都唔黐牙,
而且仲好食。師傅話原來整法唔同,
所以個口感都會唔一樣,
今次食呢一個lunch我又可以學到嘢了
同埋解釋得咁清楚佢嘅做法🩷仲有啊,一定要飲佢哋自己嗰支清酒釧sake 非常好飲,雖然係$1580一支,但係真係好好飲好香👍🏻
我真係好真心推介鍾意食Omakase 的朋友🫰🏻♥️
2024-10-25