2019-04-20 1128 瀏覽
今晚同爸爸媽媽去咗馬鞍山豪宴食晚飯, 哪兒有打邊爐,而兩位老人家都係鍾意食中菜,所以我們選擇咗食中菜 ,餐牌有好多優惠, 三選一有片皮鴨、 有雞、同埋蒸魚; 而我為咗老人家嘅健康著想,我就叫了一條一斤重的清蒸石斑、 一碟皇帝菜、 一个南瓜海鮮盅!清蒸石斑: 肉質鮮甜,非常新鮮 ,點上豉油將魚的鮮味提升了, 而且整條魚非常之大條, 足一斤重, 爸爸媽媽食得非常之開心!皇帝菜: 清清的上湯把皇帝菜的鮮甜帶出嚟, 清湯又不油膩皇帝菜又嫩口, 真的清甜得嚟又爽口!南瓜海鮮盅: 南瓜好清甜又夠淋、 海鮮夠鮮味、蝦夠爽口 、帶子夠清甜 ,淡淡象拔蚌再加上薄薄的芝士汁簡直將整個海鮮提升得至上!總體來說全晚的餸平靚正!

總體來說全晚的餸平靚正!