2019-06-26
今日約咗個好朋友食飯,佢嘈左要食燒肉好耐,所以今次就揀咗韓珍去滿足佢食燒肉嘅願望餐廳位置都好容易搵,一想到去就已經見到勁大個黃致列嘅人形紙牌公仔,入到餐廳裏面仲有打卡位添!除咗打卡位之外,仲有小禮物放喺前台,都幾得意,我冇貪心拎3個架,我攞咗黎影相咋影完相就坐低睇吓有咩食,食品嘅款式好齊全,但係我哋梗係專注左係燒肉嗰幾頁,見到個八色拼盤幾吸引,有三款可以選擇,而我哋就揀咗一半牛肉一半豬五花肉嘅拼盤$698係拼盤上菜之前,會上前菜同埋蛋餅,錢財總共有六款,全部都酸酸甜甜好開胃蛋餅都好好味呢一款拼盤包括左四款唔同味道嘅五花肉,分別係辣椒醬,咖喱,香草,蒜蓉,最適合鍾意試唔同口味嘅朋友,四款入面我比較鍾意嘅就係辣醬味,因為可能自己比較鍾意食韓式嘅辣醬咖喱味都幾特別,完全冇諗過咖哩都可以融入係燒肉入面香草味同蒜蓉味都一樣出色,全部醃得好入味至於牛肉方面就會有四款唔同嘅部位,分別係牛舌,雪花牛肉,調味烤排骨同埋調味烤里脊牛舌同埋雪花牛肉冇調味,原汁原味,餐廳早都準備咗醬汁俾我地,有洋蔥汁,辣醬,海鹽麻油,而我個人就最鍾意個洋蔥汁,因為甜甜地而經過調味嘅牛肉都好好味,個調味做得好好,用咗蒜蓉去醃,
蛋餅都好好味
咖喱味都幾特別,完全冇諗過咖哩都可以融入係燒肉入面
香草味同蒜蓉味都一樣出色,全部醃得好入味
而經過調味嘅牛肉都好好味,個調味做得好好,用咗蒜蓉去醃,但都帶少少甜味
呢個拼盤兩個人食嘅話啱啱好,但就試唔到其他嘢食有啲可惜,下次都係約多幾個朋友一齊嚟試多啲嘢先