2023-06-30
人氣高企嘅日本佐賀🇯🇵過江龍ʏᴀᴋɪɴɪᴋᴜ ᴋᴀᴋᴜʀᴀ,絕對係一間可以令你無限次ᴇɴᴄᴏʀᴇ嘅燒肉店!之前都係食開黃埔分店,今次第一次嚟銅鑼灣分店,環境都係好闊落,有格調,私隱度夠高!食燒肉之前先嚟一個豆腐沙律開下胃先,嫩滑嘅豆腐及沙律菜配上芝麻醬,表面仲有幾塊紫菜,好食又健康大判燒!黑毛和牛西冷,絕對係呢間燒肉店必點sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ之一😍望落去已經好吸引,店員仲會幫手燒,用大火兩三下就將西冷燒好,撈埋溫泉蛋醬汁一齊食肉味好香濃,質感柔軟,真係十分滋味😋店員仲建議我地可以將剩低嘅醬汁撈飯食,好係好好食滿滿嘅油花,分布均勻,睇見都流口水,咬落去真係有入口即溶嘅感覺,配埋白飯一齊食,不得了又一款人氣之選!燒到微焦逼出油脂,肉質非常Q彈,肉汁豐富,而且肉味好香濃!份量十足又好味,抵食熱辣辣嘅天氣都阻唔到我要嗌呢個湯,海鮮同泡菜真係好夾,個湯熱辣辣,飲落鮮甜微辣,唔會太重口味,而且材料好豐富,有兩隻大蝦、魷魚、芽菜、金菇及泡菜冷麵配上泡菜、青瓜、芽菜及雞蛋,質感爽口,味道微酸,冰凉好清爽,感覺幾解膩提子味🍇突出,酸甜帶有淡淡嘅酒味,好鐘意食飽,仲有甜品送!杏仁豆腐,口感嫩滑,杏仁味突出,
提子味🍇突出,酸甜帶有淡淡嘅酒味,好鐘意
食飽,仲有甜品送!杏仁豆腐,口感嫩滑,杏仁味突出,好食!最後,食埋雲呢拿雪米糍,大滿足呀🥰