2024-04-27 685 瀏覽
今日再度重臨荃灣區既泰菜大熱店😋原來距離上一次幫襯已經有一大段時間了以往都係黎食晏畫飯 但因為好想試佢地既沙冰特飲 而沙冰特飲只會係晚市供應 所以今次特登過黎食晚餐試試佢🤣🥥🥑椰子開心果沙冰賣相很不錯 而且味道唔會太甜飲落有淡淡既椰子同開心果味完全唔會覺得漏 岩岩好🍤泰式蝦餅每次黎呢到必叫既菜式呢度既蝦餅彈牙又有蝦味 口感一啲都唔粉上枱仲要熱辣辣 大推薦啊!!👍🏼🦐大蝦柚子沙律之前午餐已經食過好幾次每次都非常滿意 今次都唔例外大蝦同柚子都非常新鮮 大蝦好爽口而且佢個醬汁辣辣地 成件事係好清新清爽既感覺🪿紅咖喱鴨平時咖喱雞就食得多 咖喱鴨就真係第一次本身以為會連骨一舊舊咁煮 但原來佢地會將鴨肉起哂骨 食落完全唔洗怕有碎骨而咖喱入面既配菜係誇張地豐富有好多蕃茄啦 蘋果啦 菠蘿啦 荔枝啦 薯仔啦越食越有 而且味道配搭埋咖喱 係出奇地清新解膩 估唔到啲配料都咁有驚喜🥖焗蒜蓉法包呢到既蒜蓉醬本身味道已經好好 好惹味法包又夠脆 又夠哂鬆軟 無得輸🤤🥭椰汁芒果糯米飯一上枱已經急不及待 入口仲係微暖微暖的糯米飯有斑蘭葉既味道 芒果夠哂香甜而且椰漿係略帶鹹味個款 成件事已經加哂分 😋
今日再度重臨荃灣區既泰菜大熱店😋
原來距離上一次幫襯已經有一大段時間了