2024-12-02
台式餐廳,久不久都會想食。遇見花蓮真係可以止下台癮。🌟古早花雕雞卷、士林鹽酥雞🌟小食叫咗兩款,雞卷帶有陣陣酒香,香而不濃,肉質結實,雞味十足。台灣特色小吃鹽酥雞,口感酥脆,鹽酥味可口,內裡肉質嫩口多汁,口感十足。🌟照燒雞腿排滷肉飯🌟照燒雞腿大大塊,雞皮燒至勁脆口,連平時怕肥嘅我都忍唔住食哂落肚🤪面層薄脆嘅雞皮上沾上一啲秘製醬汁,甜甜地。滷肉同樣出色,滷肉和再配上珍珠米飯,簡直係完美配搭的組合👍👍🌟藥膳花雕半筋半肉手工麵🌟藥膳花雕半筋牛肉手工麵,招牌牛肉筋肉當然冇得輸,筋肉分明,脂香滿口,筋位滑嘟嘟,甘甜帶點藥膳嘅湯底,蟲草花嘅味道好出,清香藥膳味,係另一種享受😋😋😋🌟鮮鳳梨水果茶、黑糖珍珠奶茶🌟食台灣嘢當然要返兩杯手工飲品,鳳梨水果茶夠晒清甜解渴,黑糖珍珠奶茶亦係帶出台灣嘅傳統風味。
🌟古早花雕雞卷、士林鹽酥雞🌟
🌟照燒雞腿排滷肉飯🌟
🌟藥膳花雕半筋半肉手工麵🌟
🌟鮮鳳梨水果茶、黑糖珍珠奶茶🌟