餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2020-05-23 85 瀏覽
今日同同事講開,想收工買外賣回家吃,他就提議我去公司附近的金記冰室。這間茶餐廳,原來有很多分店,港島區也有,我之前都唔知🤭🤭我一早在open rice 已經看了餐牌,發現原來都有很多東西丶有西式飯丶中式小菜丶包點如菠蘿包也有,樣樣都想吃😂😂今次就先點半隻海南雞,加$15就有碗白飯和老火湯,我當然唔蝕底啦🤣🤣,再加$12就嘆到凍檸茶,咁熱嘅天氣,叫番杯飲下都幾爽!凍檸茶:茶味濃,唔會有苦澀味,超讚👍🏻海南雞:冇骨,啖啖肉,啱晒我呢啲懶人,雞胸唔鞋,整體都好嫩滑。我最鍾意佢附送嘅醬汁,甜甜地好好味。
這間茶餐廳,原來有很多分店,港島區也有,我之前都唔知🤭🤭
凍檸茶:茶味濃,唔會有苦澀味,超讚👍🏻
凍檸茶
老火湯