2015-12-06 993 瀏覽
今日同朋友去了旺⻆兆萬的八幡屋食日式放題,見個宣傳牌都係大眾化價錢,便上去試吓啦。餐廳內嘅燈光暗暗哋,氣氛好似唔錯,但座位就算不上是寬敞,位與位之間也很親近。枱面面積也不大,放多兩碟食物已經放不下了,所以經驗之談就是不要一次過點太多食物。 我們未點完食物,服務員便先送來呢盤五行壽司,分為金、木、水、火、土,當中的海膽、甜蝦和帶子,是我最為欣賞,果然是有水準之作。這裡都係好傳統的劃紙仔叫嘢食 ~第1 轉,就當然緊係食吞拿魚和三文魚刺身啦,新鮮度尚算滿意。仲有呢個赤蝦刺身和鮑片刺身都係要讚佢一讚 ~ 夠肥美、夠大隻、又夠新鮮。跟住就係海膽和芥辣八爪魚壽司,真係又要比個like佢啦!我們仲叫了個黃金焗蠔,用芝士焗的,不過隻蠔殼大,肉就細隻咗D!天婦羅中的海蝦、南瓜和蕃薯,蝦都算幾新鮮,炸漿很薄,都冇失望。汁燒元貝和鹽燒雞翼就夠香,不過個人覺得淡味了一點! 這個叫地獄汁煮螺,以為會好辣,點知原來係唔辣,所以我可以一次過便食晒佢!日式汁煮牛肉鍋~牛肉都好夠味和香滑,味道不俗。最後緊係食埋甜品先叫完美的一餐,有焦糖菠蘿、芒果布甸和泡芙,甜度剛好,令人回味。
五行壽司
吞拿魚和三文魚刺身
赤蝦刺身和鮑片刺身
跟住就係海膽和芥辣八爪魚壽司,真係又要比個like佢啦!
海膽和芥辣八爪魚壽司
黃金焗蠔
天婦羅
汁燒元貝和鹽燒雞翼就夠香,不過個人覺得淡味了一點!
汁燒元貝和鹽燒雞翼
地獄汁煮螺
日式汁煮牛肉鍋~牛肉都好夠味和香滑,味道不俗。
日式汁煮牛肉鍋
焦糖菠蘿、芒果布甸和泡芙
題外話/補充資料: 每一個人食到好飽都係二百多蚊一位,抵呀!服務員都有基本禮貌,合格 ﹗可以推薦吓依間放題,有機會都可以再來。
2015-11-26
5 分鐘 (堂食)
五行壽司
赤蝦刺身和鮑片刺身