2021-10-05
今晚放工來到修頓附近食麵,舖面好光猛,睇落好乾淨。平日晚7點左右直接行入去搵位坐就ok。鮮茄牛腩拌麵($55),牛腩炆得好林,有少少筋,好易入口。腩汁好有誠意,有骨膠原嘅口感。🤣 最緊要係汁夠多,夠撈碗麵。蕃茄都唔少,蔬菜來講已經好足夠了。蔥花好多,成碗撈暈來食就啖啖都有野咬了。🤣油潑辣子魯肉biang biang 麵($55),Biang biang麵聽落好搞笑,原來係改良版嘅陝西麵,仲要係手工做嘅,聽落好有誠意。🤣 麵身似刀削麵個種粗度,咬落煙韌,亦都沾到好多辣醬汁一齊食,值得推薦!我揀左個小辣試一試,佢係麻辣,好香好好食,連唔識食辣野嘅我都入到口。 魯肉粒都係好林好入口,肥瘦得而,仲有啲菇仔撈左係入面,好豐富的。怕唔夠飽,叫多碟小食 芥香麻醬雞絲粉皮($42),雞絲好多,啲肉滑滑的,青瓜絲都算多,粉皮偏粗身,夠薄,撈麻醬食一流。👍飲品我就要左杯菠蘿青檸蜜($24)少甜,清清甜甜嘅,適合天口熱時飲,入面仲有啲菠蘿渣咬下。🤣朋友個杯係滑溜溜香芋鮮奶($28),口感真係非常滑溜,好香芋頭味,而且一啲都無想像中咁濟,好快就啜晒落肚。🤣總結:我哋兩個人都食得好飽,好滿足,會再複桌。
總結:我哋兩個人都食得好飽,好滿足,會再複桌。