2025-02-21 0 瀏覽
難得去海洋公園玩,緊係要到附近嘅地方搵吓嘢食啦🥰🥰所以我就搭多兩個站,去到海怡半島探索💫行吓行吓,就見到依間西村街市嘅餐廳👀佢嘅裝修好靚,而且佢仲有戶外嘅座位可以享受涼風,佢亦都有魚缸,有勁多新鮮嘅海鮮我夜晚去食嘅時候,佢就已經幾乎滿咗,睇嚟好多街坊都好鍾意呢間大排檔😋😋😋佢有中式同泰式嘅食物,佢最出名嘅就係佢嘅蟹啦✅✅我就叫咗一份咖喱炒蟹,蟹肉鮮嫩多汁,配上濃郁的咖哩醬汁,香氣四溢,令人食指大動。加上隻蟹好大,完全係啖啖肉🥩而泰式 suki 炒海鮮粉絲,鮮甜的海鮮和滑嫩的粉絲完美結合。清淡中帶有微微的辣味,讓人胃口大開。花甲蒸水蛋都好正。新鮮的花甲與鮮嫩的水蛋結合在一起,口感豐富多樣✨✨最後,一杯薄荷荔枝梳打,清新的薄荷與甜蜜的荔枝搭配在一起,清涼解渴🍵🍵
難得去海洋公園玩,緊係要到附近嘅地方搵吓嘢食啦🥰🥰
所以我就搭多兩個站,去到海怡半島探索💫
行吓行吓,就見到依間西村街市嘅餐廳👀

佢有中式同泰式嘅食物,佢最出名嘅就係佢嘅蟹啦✅✅