Lunch 特登和同事行去大角咀的二世祖Easy Joe ,來試店家好出名的特濃朱古力。餐廳店面不是很大 ,不過亦坐得十分舒適,工業風的水泥牆,以各式霓虹光管的和攪笑𤩹畫等作設計,絕對玩味十足,餐廳同事又很friendly,難怪一直都在區內很受歡迎,晚市更常要等位的!🟣二世祖特濃朱古力  店家的朱古力一直都係二世祖鎮店之寶,個人覺得一定要揀凍飲先最工,朱古力奶是呈糊狀的質地,入口可可味濃郁綿滑帶醇香,純天然的清甜可可味,不加任何糖份,以玻璃樽裝住,保持朱古力奶冰凍的口感,一啖入口,相當醒神,一試難忘呀!店家為咗客人可以飲到朱古力奶的原汁原味,所以此奶不設外賣,建議客人堂食要飲哂㗎!🟣宇治抹茶白朱古力奶  抹茶味香濃,嚐到清新的茶香,質地依然順滑,白朱古力沒有想像中的甜,近似半糖的甜度,冰凍的感覺像食抹茶雪糕,抹茶控不防一試🟣二世祖特色柚子雞翼   雞中翼軟滑juicy,外皮焗至微脆香口,再淋上柚子醬和香草等,滋味的餐前開胃小食🟣自家製冬陰功虎蝦闊麵  闊麵煙靱有口感,亦吸收哂特製的冬陰功汁,微辣又惹味,creamy得來又有很香的蝦鮮味,加上少少新鮮青檸汁,滿有泰式風情,廚師亦很良心,用

🟣二世祖特濃朱古力

🟣宇治抹茶白朱古力奶

🟣二世祖特色柚子雞翼

🟣自家製冬陰功虎蝦闊麵
闊麵煙靱有口感,亦吸收哂特製的冬陰功汁,微辣又惹味,creamy得來又有很香的蝦鮮味,加上少少新鮮青檸汁,滿有泰式風情,廚師亦很良心,用上新鮮虎蝦, size差不多跟我手板一樣大,煎熟再烤到表面脆身,連殼都可以食埋呀!蝦肉彈牙鮮甜,份量又大碟, 很值得thumbs up!!👍

🟣原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配洋蔥圈
個burger插上兩隻小眼睛和店家的招牌,可愛得來亦很好打卡呀! 重點係唔單只好睇仲好好食,漢堡用上brioche bun,輕輕烘底,咬落脆身繼而鬆軟,即叫即炸軟殼蟹,整隻蟹比個包更大,蟹肉鮮甜,材料十足,再加上一整片的大菠蘿,和自家調配的泰式甜辣醬,整個配搭惹味又開胃,再搭上即炸洋蔥圈,主食來講,絕對足夠兩個女生食飽呀! 推薦!!
二世祖特色柚子雞翼
宇治抹茶白朱古力奶