#泰式檸檬雞 🐔大家睇相就知道呢餐家常便飯係幾咁色彩繽紛🌈,而實際上佢健康得來又好味😋今次係小編第一次去呢一間小店,雖然舖頭細細,但係感覺到老闆娘好認真對待每一個客人,由於呢個泰式檸檬雞係即叫即煎,所以等候時間會比較長,佢都會好細心咁同我哋解釋同埋請我哋等一陣🙈呢度雞扒嘅份量非常之多,足足有平時既1.5塊,絕對夠晒食🤤 雖然佢嘅皮並唔係煎到非常香脆,但佢面頭灑左白芝麻先煎,味道係比較香口!另外配上泰式嘅醬汁,食落都好開胃😝而且佢嘅前菜好吸引,香辣嘅雲耳配榨菜令到小編同同事都俾個讚佢👍🏻.#圓肉杞子花膠蟲草花湯 🍲只要嗌一個套餐就可以揀飲品或者湯品,小編當然係要試一試佢呢個冇味精嘅湯啦!😍 而且有埋花膠喎女性恩物☺️ 雖然係跟餐包埋嘅湯,但係都好足了,因為一碗入面有齊一舊嘅花膠,少少嘅蟲草花同埋圓肉等等,味道雖然唔係好濃郁,但絕對係好滋潤🥰💯.#桃膠腰果露 🍯呢個飯後甜品雖然要加$10,但係小編真係好推介!😉味道香滑但又唔會太甜,初嘗桃膠嘅小編覺得好得意🙊 雖然桃膠食落冇咩味但係有佢嘅口感配埋腰果露食完感覺好滿足😜.🏆 「豬」味指數:7.5/10📌 溫馨提示:大角咀好多舖頭既店面都係比較細
#泰式檸檬雞 🐔

#圓肉杞子花膠蟲草花湯 🍲
#桃膠腰果露 🍯

🏆 「豬」味指數:7.5/10
📌 溫馨提示:大角咀好多舖頭既店面都係比較細間,可能有時需要等位,但係都希望大家可以多多支持黃色小店啦💛