2019-09-29 1190 瀏覽
好耐都冇食過大排擋啦! 適逢今日星期五晚,約埋好兄弟一齊去食大排擋!依然去返我地老地方~ 新錦園!!! 呢間大排擋成日都好爆! 我地兩條友都要等左15-20分鐘先等到張二人枱,如果唔系就要同人搭大枱每個人對大排擋既定義都唔一樣,雖然新錦園呢度唔系露天。但系食物同埋份量系我多次回頭既原因! 次次兩條友黎叫三個餸都食唔曬! 因為實在太多多多多多多多多多多多多多啦!!!!!!!! 廢話少講!!! 即刻去相!小弟超中意食生炒骨,呢度生炒骨多肉少骨,而且份量好大碟! 大碟當然唔系話配菜多,而家佢系超多肉肉肉肉肉! 睇相就知啦! 色澤鮮艷! 熱辣辣! 最岩用黎餸飯啦! 之前出去食個D生炒骨得個幾舊肉仔,仲要勁大舊骨,驚死唔知佢叫生炒骨咁。呢度就唔同呢~ 人多D食都唔驚一人得一舊仔。由於次次都食唔曬,所以我地兩個大男人只系叫左一碗飯share 炸! 墨魚咀~ 據講系度招牌菜之一,又系新鮮炸好! 粒粒大到好似魚蛋咁! 重點系完全唔硬! 都幾彈牙嫁! 可惜系炸既我又唔食得太多,不過次次食完都好想再食完全停唔到口! 隨碟跟左梅子粉同埋豉油,任君選擇啦喂~ 當然都要食下菜啦,由於菜系第一碟上,我地兩個鬼咁肚

墨魚咀~

完全停唔到口! 隨碟跟左梅子粉同埋豉油,任君選擇啦喂~

當然都要食下菜啦,由於菜系第一碟上,我地兩個鬼咁肚餓就食食食,之後先記得要影相,其實唔只咁少嫁,又系超級多! 我地系差唔多食曬先記得要影相,真系失策!
 菜遠好大條! 巨型菜心咁既款!值得推介!重點唔貴啊!

三個餸其實夠三個人食就岩岩好,兩個人就會食剩啦! 等埋另一個好朋友返黎一齊食就最岩啦! 如果三個人食,落樓一個人都唔洗100蚊。大排擋播! 邊度搵到咁平咁好食份糧又多既! 話我知!
2019-09-27
  • 生炒骨