2020-11-26 732 瀏覽
📍裕發蒜爆 (青衣)今次要介紹既都係位於長發街市既小店☺️呢間車仔麵檔以親民嘅價錢提供煎炸小食 車仔麵以及炒粉麵飯 😋今次就試左佢地幾款特色小食~𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 酥炸蠔餅 ($31)一見到塊蠔餅嘅時候好驚喜!! 🦪塊蠔餅仲大過我塊面👀 店主仲好細心咁問我要唔要加泰式辣醬 配埋蠔餅一齊食超級match 簡直將成個層次昇華咗!! 🙌 蠔餅食落十分香脆 而且蠔仔夠哂份量 仲好新鮮timm 😏💛 蒜香雞軟骨 ($29)呢個超級推薦!! 👍雞軟骨份量超多 聞落去既時候已經有陣陣嘅蒜香味 而且因為係即叫即整嘅關係 熱辣辣咁咬落去好香好正😆會忍唔住食完一舊又一舊💛 炸雞中翼雞翼外層好脆好脆 仲好香口好惹味 💗 唔好以為咁樣雞翼會好乾 一咬落去d肉嫩得黎又超juicy!! D雞翼肉汁鎖住哂係內層🤤 𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍青衣担桿山路6號長發廣場地下青衣市場9號舖Shop 9, Maritime Market, G/F, Cheung Fat Plaza, 6 Tam Kon Shan Road, Tsing Yi
📍裕發蒜爆 (青衣)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 酥炸蠔餅 ($31)

💛 蒜香雞軟骨 ($29)

💛 炸雞中翼

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈: