2024-09-05 392 瀏覽
外賣自取又得, 上網平台購買又得 ,坐喺舖頭食又得, 本人必食推薦美食推薦會係... 1)蒜香雞中翼, 2)蒜香雞軟骨,3) 濕炒牛腩河,4) 肉絲炒麵,5) 星洲炒米,6) 仲有車仔麵,7) 炒菜烚菜 ,8) 雲吞水餃 ,9) 仲有炸蠔餅,10) 仲有其他各款精選, 暫時介紹咁多先一有時間會再次更新,

蒜香雞翼

2024-09-04
15 分鐘 (堂食)
蒜香雞翼
2024-06-06 616 瀏覽
一到夜晚青衣都無乜宵夜揀無意中有次買左呢間 又幾好食老細仲要幾搞笑必食推介一定係蠔餅,不過建議大家要即食,試過買返屋企食完全係兩回事😂超大塊蠔餅,炸到脆卜卜 又啖啖有蠔 滿足感max仲有佢哋既雞翼尖同雞翼,落左好多蒜😆😆勁香 其他野食都不過不失 值得一試
一到夜晚青衣都無乜宵夜揀
無意中有次買左呢間 又幾好食
老細仲要幾搞笑

2021-11-04 1427 瀏覽
萬聖節去朋友家聚, 臨打機前落去長發廣場買嘢食醫下肚先。長發廣場原來好多嘢食, 間間D 嘢都好似好好食咁, 正! 可以逐間買D 嚟試。本身買咗其他嘢食, 但係朋友推介裕發嘅雞軟骨超好食, 為食嘅我哋就梗係要買嚟試啦! 一份蒜香雞軟骨, $35店員問我哋要咩辣, 我哋要咗小辣。之後佢叫我哋去買埋其他嘢返黎再拎, 啊~ 原來佢哋係現炸嘅! 等咗唔駛10 分鐘就有得拎啦! 去到朋友屋企, 等咗10 分鐘左右再開餐!一食個雞軟骨, 熱辣辣, 勁香脆, 但係唔會炸到乾, 食到雞軟骨嘅水份。加上炸蒜同其他調味, 超好食!!! 真係超好食呀! 大讚! 份量方面, 係大份, 我哋5 個人SHARE 嚟食, 大家都食到好滿足! 性價比高!
萬聖節去朋友家聚, 臨打機前落去長發廣場買嘢食醫下肚先。

一份蒜香雞軟骨, $35

等咗唔駛10 分鐘就有得拎啦!

去到朋友屋企, 等咗10 分鐘左右再開餐!
加上炸蒜同其他調味, 超好食!!! 真係超好食呀! 大讚!

蒜香雞軟骨
2021-10-31
10 分鐘 (外賣自取)
蒜香雞軟骨
2020-12-01 1179 瀏覽
裕發係位於青衣市場內嘅小店 以超親民價錢提供煎炸小食/車仔麵/炒粉麵飯…◽酥炸蠔餅$31就有大大份蠔餅 店主會問吓食唔食胡椒粉同泰式甜辣醬 食落好香脆 蠔仔份量唔少而且分佈夠平均 甜辣醬同蠔餅好夾 仲將個層次提升咗🤤◾炸雞翼平時炸雞翼都會比較乾 呢度最出色你外面脆卜卜 入面啲肉仲好嫩有肉汁 而家仲加咗好多我最愛嘅炸蒜喺旁邊 香噴噴😍
◽酥炸蠔餅
炸雞
2020-11-26 732 瀏覽
📍裕發蒜爆 (青衣)今次要介紹既都係位於長發街市既小店☺️呢間車仔麵檔以親民嘅價錢提供煎炸小食 車仔麵以及炒粉麵飯 😋今次就試左佢地幾款特色小食~𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 酥炸蠔餅 ($31)一見到塊蠔餅嘅時候好驚喜!! 🦪塊蠔餅仲大過我塊面👀 店主仲好細心咁問我要唔要加泰式辣醬 配埋蠔餅一齊食超級match 簡直將成個層次昇華咗!! 🙌 蠔餅食落十分香脆 而且蠔仔夠哂份量 仲好新鮮timm 😏💛 蒜香雞軟骨 ($29)呢個超級推薦!! 👍雞軟骨份量超多 聞落去既時候已經有陣陣嘅蒜香味 而且因為係即叫即整嘅關係 熱辣辣咁咬落去好香好正😆會忍唔住食完一舊又一舊💛 炸雞中翼雞翼外層好脆好脆 仲好香口好惹味 💗 唔好以為咁樣雞翼會好乾 一咬落去d肉嫩得黎又超juicy!! D雞翼肉汁鎖住哂係內層🤤 𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍青衣担桿山路6號長發廣場地下青衣市場9號舖Shop 9, Maritime Market, G/F, Cheung Fat Plaza, 6 Tam Kon Shan Road, Tsing Yi
📍裕發蒜爆 (青衣)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 酥炸蠔餅 ($31)

💛 蒜香雞軟骨 ($29)

💛 炸雞中翼

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍青衣担桿山路6號長發廣場地下青衣市場9號舖
2020-11-16 592 瀏覽
位於青衣市場(長發街市)有一間車仔麵檔😁除咗食車仔麵,仲有唔少小食提供😎三餸車仔麵都只係$32😊有牛腩、雞翼、冬菇、豬大腸等😇煎炸小食同炒粉麵飯都係即炒即炸🤤酥炸蠔餅🦪$31真係大過塊面😂而且好厚身,勁大份😎蠔仔夠大隻,用料新鮮,非常鮮甜🤤配埋泰式辣醬,夠曬惹味😋蒜香雞中翼🐓$33蒜香雞軟骨🐔$29雞軟骨份量都幾多😇另外老闆仲請我食左兩隻雞中翼😊新鮮即炸,所以一定要趁熱食☺️香噴噴嘅蒜香味道配上脆卜卜嘅口感😙雞中翼大大隻,炸到外脆內軟😉雞軟骨好香口,完全食到停唔到口🥰裕發蒜爆 (青衣)青衣担桿山路6號長發廣場地下青衣市場9號舖
位於青衣市場(長發街市)有一間車仔麵檔😁
除咗食車仔麵,仲有唔少小食提供😎
三餸車仔麵都只係$32😊
有牛腩、雞翼、冬菇、豬大腸等😇
煎炸小食同炒粉麵飯都係即炒即炸🤤

酥炸蠔餅🦪$31
真係大過塊面😂
而且好厚身,勁大份😎
蠔仔夠大隻,用料新鮮,非常鮮甜🤤
配埋泰式辣醬,夠曬惹味😋

蒜香雞中翼🐓$33
蒜香雞軟骨🐔$29
雞軟骨份量都幾多😇
另外老闆仲請我食左兩隻雞中翼😊
新鮮即炸,所以一定要趁熱食☺️
香噴噴嘅蒜香味道配上脆卜卜嘅口感😙
雞中翼大大隻,炸到外脆內軟😉
雞軟骨好香口,完全食到停唔到口🥰

裕發蒜爆 (青衣)
青衣担桿山路6號長發廣場地下青衣市場9號舖
2020-11-10 442 瀏覽
喂呀!呢個街市好多好嘢食😳估唔到店員哥哥咁風趣幽默,佢話佢地出名係蠔餅,山長水遠嚟呢度梗喺要食一食佢個蠔餅咁話喎🤪炸蠔餅超大塊蠔餅!店主話新鮮熱辣喺最好食❤️超級脆卜卜,裡面蠔仔都幾均勻,少少厚粉,最重要喺一定要落埋個甜酸辣醬‼️即刻味道提升咗!炸雞翼呢個雞翼有驚喜‼️外層酥脆咁,望落好似變到肉乾咁😂但咬落去竟然唔喺乾身😳鎖咗啲肉汁喺裡面,好juicy,肉準都幾嫩☺️炸雞軟骨份量夠哂多嘅雞軟骨🤣有部份炸到外脆內軟吖!仍然有部份都喺要有啲牙力先咬到嘅🙊呢個份量作為小食嚟講好大份,斬料就啱哂😆

炸蠔餅

炸雞

炸雞軟骨
10 分鐘 (堂食)
2019-05-20 489 瀏覽
男朋友去青衣踢完波成日要去長發食宵夜今次去見到個蠔餅 即刻坐低叫番底老闆即刻整 嘩 大過你塊面 $31 超抵食 老闆special 個雞醬 平時就加魚露 今次加泰式辣醬 超級match 好似無咁熱氣再叫個蒜香雞翼 有6隻 隻隻都好多肉 蒜味香噴噴 脆卜卜 老闆送左d雞軟骨 好香口 送酒一流 快d去試
男朋友去青衣踢完波
成日要去長發食宵夜