2022-09-24
行政商務午餐, 排場好緊要, 亦都預咗佢係貴嘢, 但都期望食物質素有返咁上下!Phenomenon 絕對係打卡嘅好地方: 無敵維港景, 現代豪華風格裝修, 仲有露台!商務午餐有四道菜。頭盤我選咗青蘿蔔、蘋果、牛油果、柚子醬醃北海道扇貝, 擺盤一流, 味道清新, 我就略嫌酸咗少少, 冇辦法帶出帶子嘅鮮味, 份量真係好小😅啲麵包就真係一般, 香草牛油冇乜味, 好在佢哋都有焗返熱啲麵包!龍蝦湯味道濃沃真材實料!主菜選擇都幾多, 我就揀咗龍蝦意粉,🦞 龍蝦彈牙但就唔係爽(應該係雪藏), 意粉煮到啱啱好al dante, 龍蝦汁味道幾好, 但加咗啲雪藏蝦仔入去, 有少少格格不入😢, 我期望有少少龍蝦肉😉甜品選擇咗佢哋呢度最出名嘅 tiramisu, 個杯就真係好靚呀, 面頭啲芝士亦都唧得好靚, 不過佢呢個 tiramisu 係冇手指餅底嘅, 而且啲酒味都唔係好濃沃, 味道平衡但略欠質感。埋尾杯咖啡係典型自動咖啡機沖出嚟, 爭咗少少!佢哋啲服務都幾好, 員工亦都好快手, 我都明白呢度租金好貴, 裝修又靚, 不過啲食物質素冇想像中咁突出, 可能晚餐飲啲酒, 氣氛會好啲😉訂位時講咗慶祝生日, 個tir
龍蝦湯味道濃沃真材實料!
埋尾杯咖啡係典型自動咖啡機沖出嚟, 爭咗少少!
訂位時講咗慶祝生日, 個tiramisu碟就寫住生日快樂, 都有少少心思, 我比較貪心, 如果送個蛋糕仔點埋蠟燭更加好😜