2024-10-14
又到咗食大閘蟹嘅季節啦😎 我好鍾意嘅莆田原來都推出咗大閘蟹菜式,除咗可以單點大閘蟹之外,仲推出大閘蟹套餐,咁吸引一定要嚟食啦😎🌟清蒸大閘蟹 $138熱辣辣勁多膏😍 清蒸最能食到大閘蟹嘅鮮甜😌 呢度揀嘅大閘蟹好靚好重手,又靚又多膏😍 唔錯唔錯✌️🌟熟醉大閘蟹 $138呢隻係凍食嘅,超好食🤩🤩原來熟醉嘅做法好複雜,非常講究,唔怪之得咁好食😬 佢嘅味道會少少偏甜,再加埋酒香,同埋蟹膏嘅甘甜,幾個元素加埋,真係冇得輸,真心推介🫶🏻🫶🏻 🌟脆皮蒜香雞半隻 $168每次必點嘅菜式,滿滿嘅炸蒜真係勁香😬 雞肉皮脆肉嫩,唔需要再點其他醬料,只要夾埋啲炸蒜一齊食,真係好香好滿足😆🌟農家擦粉 $98 擦粉即係碎嘅米粉咁解,加埋豬紅,蝦、炸紫菜、芹菜等配料一齊煮,個湯好濃好夠味,如果你鍾意食啲偏𠎀身嘅麵,呢個一定啱你食🫶🏻 🌟頭水紫菜 $58又係每次必點嘅招牌菜式😎 唔好睇佢個碟好細,其實紫菜整到好實好多,食極都食唔完🤣 頭水紫菜果然係靚野😎 酸酸甜甜又好食又開胃😋適逢莆田24週年,仲有辣椒醬送㖭啊😃😃 我好鍾意食呢度嘅辣椒醬㗎,襯米粉食簡直係一流😌
🌟清蒸大閘蟹 $138
🌟熟醉大閘蟹 $138