2022-11-01 16 瀏覽
大閘蟹季節開鑼啦!! 出面都多左好多大閘蟹放題,但自己又食唔到咁多又唔想急住食,類似依d大閘蟹放題就岩我😋一黎就整個猛料既火焰醉翁蝦,佢地堅認真唔求其,連豉油都會問你想揀甜豉油同咸豉油! 先餵蝦玫瑰露入下味,d蝦生猛到個煲蓋住個蓋都彈到d玫瑰露出黎! 之後大火炒熟,都一路大火炒成幾分鐘😚新鮮製作醉蝦非常入味,新鮮爽彈😋大閘蟹公兩隻(4.5-5兩)十月食蟹公! 原來有鹽焗大閘蟹架,都未試過,勁好可以揀一半清蒸一半鹽焗,兩隻味都有得食😋d蟹好靚睇佢隻鉗就知佢肥,d膏好甘香,白膏黏住個口好正🤣食完仲會有薑茶驅寒。火鍋揀左四川麻辣,味道濃旭惹味, 麻辣有層次,辣得過癮🌶肥牛黑毛豬拼盤+蔬菜籃一卷卷既肉,食起上黎有口感,卷番開都幾大塊。濃薑芝麻湯圓 秋冬食熱辣辣既薑湯芝麻湯圓,感覺好正🥰大閘蟹控值得一試!

大閘蟹公兩隻(4.5-5兩)

火鍋揀左四川麻辣,味道濃旭惹味, 麻辣有層次,辣得過癮🌶

肥牛黑毛豬拼盤+蔬菜籃
一卷卷既肉,食起上黎有口感,卷番開都幾大塊。

濃薑芝麻湯圓
秋冬食熱辣辣既薑湯芝麻湯圓,感覺好正🥰

大閘蟹控值得一試!