2022-11-04 1410 瀏覽
今日出邊好大雨,一入到去酒樓冷氣超級無敵凍,即刻叫佢哋可唔可以收細啲個冷氣講咗好幾次先冇咁凍。入邊嘅員工都好快手問飲咩茶安排好所有座位。但係冷氣好大建議各位帶多件外套食飯。等齊人之後就先來一大碟大閘蟹,😍蟹膏多到隻腳都流晒啲黃油出嚟。一人食咗兩隻。蟹醋一人兩碟先夠。跟住嚟咗啲薑茶飲落好舒服。跟住上咗我好鍾意食嘅炒魚片✨。因為冇晒骨,而且肉都好結實好新鮮,唔係嗰啲林啤啤嘅冰鮮魚。再嚟就係一大碟粒粒飽滿嘅蒜頭炒菜,啱晒啲未必會食蒜頭嘅朋友,又或者啱晒啲好鍾意食蒜頭嘅朋友。因為如果係蒜蓉炒菜唔食蒜頭嘅朋友就唔會食㗎啦。鍾意食蒜頭嘅可以成粒啪。叉燒係半肥瘦。佢未去到話肥到流晒啲油出嚟入口即化果種,但係食落去口感好好,肉實淨得來有啲油脂包住啲半肥瘦肉。枝竹羊腩煲一打開個煲蓋即刻話一聲,因為真係好有秋天嘅感覺。可能再凍啲更好食😋枝竹魚腩煲個人覺得更加啱啲鍾意食魚嘅朋友。因為好入味得來,肉一啲都唔會柴。佢落咗啲粉漿包住啲魚肉炸完再炆所以入邊好滑好肥又好香好入味。🫶最緊要啲枝竹煲入邊啲枝竹吸晒入邊啲汁嘅精華,食到sharp sharp聲,正😄最後嚟咗一大碟秋天必備嘅臘味飯,落埋啲豉油撈飯真係完美嘅句號

跟住嚟咗啲薑茶飲落好舒服。

最後嚟咗一大碟秋天必備嘅臘味飯,落埋啲豉油撈飯真係完美嘅句號。

飽飽。每一樣嘢都好好味唔會有比下去嘅感覺,10分滿足😝

大閘蟹