2006-01-01
今個星期為左mimosa過左黎天后,本來想試poppy,但行過見到呢間EOS 都幾對眼,就近近地試呢間。呢間cafe其實幾靚,但地方的確好細,檯椅真係好迫,唔算係一個好hea地點;幸好我早少少到仍可以坐到一張四人檯,至可以舒服地吃個自閉飯。waitress小姐比左幾張餐牌我睇,除左tea set仲有pasta同飯,今次揀左蕃茄蜆肉意粉+凍咖啡。waitress小姐拎左碗湯同蒜蓉包比我,我至知原來呢個係餐=p南瓜湯: 飲到南瓜茸,味道幾好,好滑但唔夠熱!蒜蓉包: 蒜蓉味唔太濃,食完唔會好大陣味,不過幾油同帶un,呢樣唔多得,勝在夠大塊。凍咖啡: 味道一般,唔算好飲,普通。蕃茄蜆肉意粉: 造型好得,成碟出晒煙地上檯!意粉彈牙,口感好正! 蜆肉好多,而且唔腥,可能加左白酒煮,因為我見廚師小姐行出黎拎左支白酒入去廚房開,加埋蕃茄蓉同鮮茄,真係好味!!好過上次delifrance好多......食食下發覺陣味好特別,原來係加左九層塔仲有香葉,唔怪得味道好特別!好味!!另外,可能係開放式廚房關係,油煙味都幾利害,如果呢方面可以改善一下會更好。
南瓜湯: 飲到南瓜茸,味道幾好,好滑但唔夠熱!
凍咖啡: 味道一般,唔算好飲,普通。