2020-09-22 44 瀏覽
今日冒住傾盆大雨去到紅磡既美食街一嚐地道既韓菜。崇潔街係紅磡人最熟悉既係佢小店林立,一條街有韓國野、日本野、茶記、四川野、港式車仔麵、火鍋,乜都齊。唔知食咩行入去總可以搵到岩心水。今日心血來潮想食韓菜,就去左間由阿豬媽打理既韓國菜。店舖細細地,冇乜特別裝潢,但就企企理理幾乾淨。兩個人今日叫左三款試試先。韓式醬烤排骨用鐵板上既牛仔骨,可以保持住溫度,我地慢慢一邊傾計一邊食都可以。有6塊左右,每塊size都算大,醬汁係偏甜,喜歡食甜甜地口味既可以試下。韓式豬排骨肉餃子大大粒炸餃子,有七粒咁多,新鮮炸起,外脆內多餡,推介!石鍋烤牛肉粉絲我諗阿豬媽口味係偏甜,因為個湯都係好濃同甜,用來撈飯一流,牛肉份量都多。整體來說,食物既品質唔錯,侍應既服務亦合格有餘,值得大家黎品嚐。

韓式醬烤排骨

韓式豬排骨肉餃子
大大粒炸餃子,有七粒咁多,新鮮炸起,外脆內多餡,推介!

石鍋烤牛肉粉絲