2022-07-07
嘩嘩嘩 疫情之後少咗好多出去食飯 今次機緣巧合之下竟然比我試到間 認真有鑊氣嘅大排檔~ 真係要花啲時間寫個食評介紹吓😋呢間大排檔位於 📍東涌黃泥屋村2號地下佢雖然唔係開喺啲大街大行嘅位置 但係都絕對值得大家 當係一個小旅行咁尼探索下 佢哋嘅奶油蝦 絕對一試難忘😍 我對奶油蝦嘅印象 停留咗喺沙巴嘅某間海鮮餐廳 因為當時食過真係太好食嘅緣故我以為如果唔去沙巴一定唔會識到超越到佢嘅奶油蝦 點知竟然俾我係香港遇到 我實在太感動啦😆! 唔講咁多快啲睇圖haha 佢哋嘅奶油蝦係全隻炸脆咗 連個殼都好香口 可以食得! 加上除咗個頭佢全身都有蝦膏🥹 配上小辣極重奶油香嘅奶油醬 食完第一啖我已經心花怒放🤣🥰 真係好滿足呀!另外佢哋嘅小炒王都好值得推介 夠鑊氣 香口十足之餘 仲好足料 蝦仁 蝦乾 帶子 菇 樣樣齊 韭菜仲要好新鮮 咬落又脆又多汁😋另外值得一讚係 佢哋小菜ge性價比好高! 睇圖都見到每碟菜份量都好大 然而價錢都係$78-$100左右 好岩朋友敘舊坐低傾偈尼食😆
呢間大排檔位於
📍東涌黃泥屋村2號地下