REFLECT Restaurant & Bar

2024-11-24 313 瀏覽
呢間酒吧餐廳主打墨西哥Fusion菜,最近加入多款新菜式,另外亦有二人套餐供應。整體裝潢設計獨特,設有室內同戶外座位,綠色樹木、20米巨形塗鴉等裝潢,帶異國風情,令人感覺休閒又寫意,適合約另一半嚟聚餐。Big Burrito真心大,用墨西哥卷包住雞肉、黑椒、雜豆、芝士、牛油果醬、莎莎醬同酸忌廉。卷皮軟身,雞肉一絲絲,唔嚡口,配搭多款經典配菜同醬汁,層次感豐富,見唔少人點。Fajitas同樣出色,係以炒嘅方式烹飪而成,有蔬菜、雞肉或牛肉可選擇,另搭配洋蔥甜椒,蔬菜新鮮,鮮甜。旁邊有熱玉米餅、牛油果醬、莎莎醬同酸忌廉,自己DIY,好玩又健康。Gnocchi出面比較少見,煙煙韌韌帶點咬口,估唔到咁細份都幾飽肚,黑松露醬汁夠掛身,淡淡香氣,搭配椎茸、白蘑菇同靈芝菇食都幾夾。另外有Pizza,烤至脆身,唔油膩,似係食緊薯片咁,脆卜卜好過癮,內層軟熟,雞肉大塊但唔嚡,啖啖肉,另有紅洋蔥、黑椒、黑橄欖同自家製燒烤醬,性價比高,值得一試。