2019-07-15
今日去一間好特別既餐廳,依間餐廳係冇餐牌既,一黎完全唔洗諗食咩,而且因為你唔知係咩黎,係食個陣仲可以估下係咩黎頭盤係一個荷蘭番茄沙律 ,淨係個賣相到已經好吸引,主要係用左4種唔同生熟程度既荷蘭番茄,除左外觀有唔同外仲有4種唔同既口感,簡單配埋沙律汁,就已經食到好清新開胃既感覺另外仲會有個夏日凍湯,材料係用左當造既時蔬整成,感覺好清新,同樣到係可以係主菜前醒下胃香煎帶子配黑松露,帶子兩邊煎到金黃色,上枱後會再面前即埸刨一D新鮮既黑松露片,帶子好好食,但最特別依道菜,會有粒外相同帶子好似既雞脾菇,連味道到好食唔似雞脾菇,所以依道菜真係好特別好有驚喜黑毛豬配蘆筍蓉,黑毛豬肉嫩,每一舊肉汁好豐富,配埋蘆筍蓉同d香菜中和膩感,仲有d冬菇擺埋一齊原來到好夾,好好食再最後仲有個甜品係合桃豆腐桂花配黑松露,中間好似仲有d乳酪,成杯個感覺係係好CREAMY同好清甜,間中會咬到一d合桃粒,個下會特別甜d,令到你好想繼續搵到下粒。
香煎帶子配黑松露,
黑毛豬配蘆筍蓉,