2024-03-24 32 瀏覽
有日收工同男朋友去咗間天后蠔吧食野,呢度環境清幽,最緊要係一啲都唔嘈,可以邊食邊傾計 。生蠔叫咗 Irish WBS同Ostra Regal🦪 ,我更鍾意Ostra Regal ,佢嘅蠔味會再濃郁啲,鹹鮮味十足 。老闆特別介紹餐廳有個蠔櫃,嚴格掌控溫度,保證新鮮 。松露什菌意大利火腿酥皮卷🥠嘅松露香味好突出,連伴碟沙律都係松露味 。而蝦多士🍤就因為用鮮蝦整,外酥內彈牙 。個火焰焗春雞🐣真係打卡一流,雞肉嫩有肉汁 。仲有個主菜係招牌海鮮焗飯🥘 ,海鮮種類豐富,包括蝦、青口、帶子同魷魚,啖啖肉 。最後甜品係果仁奶凍配雪糕🍧,奶香濃郁,口感綿滑,加上果仁的香氣,完美收尾。食飯時候見到好多熟客都會黎飲返幾杯🥂,食少少野,傾下計,都幾chill下 。