2023最後一餐omakase就揀左去榊原食🤩價錢唔貴,$1380就有19道菜,好在有預先訂座,今晚都幾多人食,可能年尾大家都想食豪d🙈全程師傅都有同我地交流,會講解食材,氣氛唔會好拘謹,店員服務都唔錯💯以下幾款我係特別推介,令人回味😆👉🏻香箱蟹:冇諗過呢個價錢都有香箱蟹食,仲要係勁多膏😍擺盤靚又好食!👉🏻沙甸魚:和食料理係燒沙甸魚,本身我都怕腥,但完全冇呢個問題👍🏻最後食淨條骨👉🏻 和牛壽司:雪花紋真係不得了🤤口感好滑好軟腍,有別於韓式加好多麻油同調味,遮蓋牛本身鮮甜👉🏻白蝦壽司:好奢華既感覺🤑富山白蝦雖然細隻,但好甜帶少少黏口👉🏻 鰤魚壽司:師傅攞左成條熟成鰤魚出黎🐟好大條好肥美,油脂豐腴,肉質結實,唔多地方有得食👉🏻海膽壽司:師傅勁大方,份量絕不手軟,疊上兩層海膽,放在青瓜上,滿滿甘甜滋味,真係好幸福😋👉🏻重頭戲:對我而言係甜品個part!就係士多啤梨天婦羅🍓完全冇諗過有呢個配搭,炸紙好薄,食落唔覺好油,加埋煉奶更加香甜美味🥰

以下幾款我係特別推介,令人回味😆

2023-12-29