餐廳: 翠豪園餐廳
資訊:

2015-09-24 324 瀏覽
係客戶荔枝角辦公室嘅DAY 2覓食,尋日食咗一間非常出色嘅咖喱牛排骨,今日真正體驗到天堂與地獄嘅分別。今日去左長沙灣廣場地下轉角位嘅翠豪園茶餐廳,見佢哋門口寫住馳名咖喱牛腩,就入去試試。今日佢哋午餐MENU有咖喱薯仔滑雞,就試呢個,午餐配個羅宋湯。羅宋湯感覺似中式番茄紅蘿蔔湯,淡淡冇咩味,最似樣就係個顏色,唔似羅宋湯應有嘅味道。咖喱薯仔滑雞,咖喱偏黃,椰漿落得太多,比例失恆,冇辣味,冇咖喱應有嘅香濃味道,每一啖都好似食椰漿撈飯,同尋日相比真係差得太遠喇,雞肉係用雞脾位,雖然係滑但係淡而冇味。失望嘅一餐,希望聽日可以搵到其他好食店啦。希望在明天嘛!
失望嘅一餐,希望聽日可以搵到其他好食店啦。希望在明天嘛!
2015-09-24