2021-09-13 161 瀏覽
📍沙田新城市:天天海南雞飯套餐 $78 + 石鍋豬手花膠飯套餐 $82雞飯性價比:7.5/10天天海南雞飯係我每次去開新加坡都一定會食嘅。沙田分店既質素當然唔可以同星加坡比啦,不過一解鄉愁都可以嘅。👍🏼抵讚:1️⃣雞皮夠薄,雞肉夠滑,值得入口;2️⃣雞湯唔係人工味精,而係真雞湯,有質素。石鍋豬手花膠飯性價比:9/10估唔到呢~天天海南雞飯嘅豬手花膠竟然好得!👍🏼抵讚:1️⃣有四大隻豬手+四大塊花膠,份量好足;2️⃣每樣都煮得入味;3️⃣石鍋下面有蠟燭,保持熱度;4️⃣補充骨膠原啊!🤨改善:豬手要用刀叉先切到,如果可以煮得再冧啲會更理想。P.S. 低醣既朋友,唔食咁多飯就得😂#hkfood #hkgirl #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkeats #hkfoodshare #foodoftheday #porkknuckle #fishmaw #highprotein #石鍋 #豬手 #花膠 #骨膠原 #天天海南雞飯 #沙田 #沙田新城市 #好食 #必食 #抵食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #飲食日記 #減肥

雞飯性價比:7.5/10

石鍋豬手花膠飯性價比:9/10

估唔到呢~天天海南雞飯嘅豬手花膠竟然好得!

🤨改善:豬手要用刀叉先切到,如果可以煮得再冧啲會更理想。

P.S. 低醣既朋友,唔食咁多飯就得😂

天天海南雞飯
石鍋豬手花膠飯
2021-08-03
15 分鐘 (堂食)
天天海南雞飯
石鍋豬手花膠飯