2024-11-20
天氣開始轉涼,今日約咗老朋友去「牛気」食放題,叫咗$338 set《澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題》在湯底方面,我哋揀咗黑蒜豚骨湯底👇首先店員為客人送上黑安格斯牛、美國極黑牛、豚肉&雞腿肉等食物,可以俾客人試試口味,而我最鍾意叫《SRF 美國極黑牛》,油花均勻細緻,鮮嫩可口、肉汁香濃,帶點口嚼感,正呀! 海鮮選擇也相當豐富,包括大大隻嘅海蝦、肉質鮮甜嘅帆立貝、爽口彈牙嘅青口,養顏之選嘅花膠。當然,唔少得有三文魚刺身啦,海鮮控嘅我,我都ENCORE 呀! 除了多款肉類任食之外,自助區亦有多款選擇,包括熟食區有香噴噴嘅《紅酒燉牛肉》,仲有各式各樣《火鍋自助》例如丸類,菜類&菇類& 麵類等等。 飲品方面,除了有汽水外,仲有多多款飲品。甜品有雪糕/雪條,而我最鐘意佢地好特別嘅《脆皮提拉米蘇大福》,外脆內軟,麻糬皮被外層係朱古力包住,甜度適中,好食!🎉🎉今期仲有芝士焗生蠔,香滑肥美,無限追加🎉🎉
在湯底方面,我哋揀咗黑蒜豚骨湯底👇
仲有各式各樣《火鍋自助》例如丸類,菜類&菇類& 麵類等等。
飲品方面,除了有汽水外,仲有多多款飲品。
🎉🎉今期仲有芝士焗生蠔,香滑肥美,無限追加🎉🎉